Soms is overpopulatie van duiven behoorlijk vervelend. Een diervriendelijke manier zoals het wegvangen van duiven biedt dan uitkomst. Hoe en wat? Alles wat u moet weten staat op deze pagina.

Duivenoverlast

Troittairs worden spekglad, gebouwen verliezen hun charme en zonnepanelen brengen minder op. Stadsduiven verkeren vaak in een slechte gezondheid en bevatten verschillende bacterien, schimmels en virussen. Het is dus een gevaar voor de volksgezondheid. Pas daarom goed op met het reinigen van hun uitwerpselen (14 kilo per duif per jaar). Besteedt het uit of zorg voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook het nestmateriaal van vogels is niet geheel ongevaarlijk. Het is erg brandbaar en trekt ander ongedierte aan.

Duiven vangen

Het vangen van duiven is humaan en zeer effectief. Door de ´vaste gasten´ weg te vangen bent u verzekerd van een rustige periode. Het inzetten van een vangkooi levert vaak al snel resultaat op. Het vangen van duiven gaat als volgt;

Allereerst: Installatie vangactie 

De vangkooien worden op tactische plaatsen neergezet. In de kooi komt een rijkelijke hoeveelheid duivenvoer te liggen plus een watervoorziening voor de gevangen duiven. Rondom de kooi moet zo min mogelijk voer worden gemorst. Alleen een strookje loodrecht op de ingang van de kooi zodat de duiven weten waar ze er in moeten. 

Daarna tot het gewenste resultaat: Vangst controle

Vangkooien moeten tijdig worden gecontroleerd (Elke 1 a 2 dagen) . In sommige gevallen biedt een webcam uitkomst om de kooien op afstand in de gaten te houden. Zit er wat in de kooi? Dan zullen de duiven er rustig en diervriendelijk moeten worden uit gehaald. Het gebruik van een mondkapje en handschoenen is daarbij van groot belang. De gevangen duiven kunnen in een duiventransportkooi worden geplaatst om zo naar de volgende bestemming te gaan. 

Duiven kun je het beste vangen vóór het broedseizoen en in het najaar. Overlast van duiven is meestal het hele jaar door. In de winter en in de zomer is het op zijn hoogtepunt. Door medio maart een vangactie in te plannen voorkom je dat er zomers een nieuwe generatie voor overlast gaat zorgen. Ook voorkom je zo dat jonge duiven hulpeloos achterblijven na een vangactie. Start vervolgens nog een vangactie in het najaar (dus nadat de jongen uitgevlogen zijn) en houdt de populatie in bedwang. 

Bedrijf inhuren om vogels te vangen

Door een gespecialiseerd bedrijf in te huren voorkomt u een hoop gedoe. Aanschaf van de vangkooien, installatie, vangstcontroles, duiventransport en omstanders geruststellen doen wij graag voor u. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij hebben jarenlange ervaring in het oplossen van vogeloverlast en staan voor u klaar. 

Duiven vangen met kooi Duiven vangen met kooi Duiven vangen met kooi Duiven vangen met kooi Duiven vangen met kooi Duiven vangen met kooi Duiven vangen met kooi Duiven vangen met kooi Duiven vangen met kooi