Zelf wespen bestrijden

Fascinerend maar vervelend: Wespen. Zelf wespen bestrijden lijkt soms onmogelijk. Toch is het zo dat u in een vroeg stadium eenvoudig zelf wespen kunt bestrijden. Hoe? Dat leest u hier

Wespenoverlast

Als u zich in de buurt van het wespennest begeeft loopt u risico op een wespensteek. Voor de een is dit erg pijnlijk. De ander kan hier een allergische reactie van krijgen, met alle gevolgen van dien. Heeft u een wespennest en haalt u die niet tijdig weg? Dan zal het nest groter en groter worden. Het gevolg hiervan is dat u meer overlast zult ervaren en meer risico loopt op een agressieve zwerm wespen. 

Zelf een wespennest verwijderen

Zeker een beginnend wespennest is eenvoudig zelf weg te bestrijden. Hiervoor kunt u gebruik maken van een zak. Pak met de zak het nest in zijn geheel weg. Gebruik hiervoor altijd beschermende kleding zodat u niet wordt gestoken. Een bevriezingsspray om het wespennest te bevriezen kan hierbij helpen. Dit voorkomt namelijk dat de aanwezigen in het nest er uit vliegen en u aanvallen. Een wespennest in een verscholen plaats zoals de spouwmuur kunt u ook eenvoudig uitroeien door te bevriezen.

Zelf wespen bestrijden 

Het zelf bestrijden van wespen kan óók! Dit moet echter wel in een keer goed gebeuren. Alleen dan loopt u niet het risico op een agressieve wespenpopulatie. Maak gebruik van een bestrijdingsmiddel dat wespen snel doodt zoals deze insecticide tegen wespen. Dit is een goedkopere oplossing. Liever wespen bestrijden op een natuurlijke wijze? Gebruik dan de bevriezingsspray

Liever laten doen?

Bestrijdingstechnici zijn tegenwoordig (verplicht) gecertificeerd om vakkundig een wespenbestrijding voor u uit te voeren. Zij beschikken over persoonlijke beschermingsmiddelen en professionele insecticiden. Zeker wanneer u een groot en onhandelbaar wespennest aantreft kunt u het beter laten bestrijden. Bent u opzoek naar de juiste bestrijder? Dan helpen wij u graag verder.

Zelf wespen bestrijden Zelf wespen bestrijden Zelf wespen bestrijden Zelf wespen bestrijden Zelf wespen bestrijden