Vlooien zijn een van de meest voorkomende plaagdieren die zowel bij huisdieren als bij mensen voorkomen. Gelukkig is het mogelijk om van vlooien af te komen en een vlooienvrij huis te behouden. In dit blog delen we zes stappen om zelf of met de hulp van een professionele bestrijdingstechnicus, vlooien efficiënt te bestrijden.

  • Behandel uw huisdier tegen vlooien: Als u huisdieren heeft, is het behandelen van uw huisdier tegen vlooien de eerste stap naar een succesvolle vlooienbestrijding. Een vlo kan namelijk tot wel 4 maanden op uw huisdier overleven. Dit kan met onze kam tegen vlooien, vlooienbanden voor kattenkleine en grote honden, en vlooiendruppels voor zowel katten als honden.                             
  • Was de mand of deken van uw huisdier heet: Door de mand of deken van uw huisdier heet te wassen, gaan eitjes, larven en vlooien dood. Doe dit op 70°C graden voor het beste resultaat.

  • Voorkom een nieuwe plaag met preventieve behandeling: Om een nieuwe plaag te voorkomen, raden we u aan om preventief de mand of deken van uw huisdier te behandelen. Onze Bolfo Mand en Tapijtspray maakt dit eenvoudig voor u, of kies voor onze kussens van bodyguard voor een onderhoudsvrije oplossing.

  • Stofzuig regelmatig tegen vlooien: Om levende exemplaren en eitjes uit uw omgeving te verwijderen, is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen. Voorkom dat vlooien uit de stofzuigerslang terugkeren door onze Flea Free Omgevingsspray te gebruiken voor en na het stofzuigen.

  • Behandel de ruimte tegen vlooien: Na de nieuwe aanwas van vlooien zo veel mogelijk tegengegaan te hebben, kunt u de ruimte behandelen met ons Knock Off Insectenmiddel. Voor het beste resultaat raden we u aan samen te werken met een bestrijdingstechnicus (stap 6).

  • Laat vlooien professioneel bestrijden: Als u last heeft van vlooien, kunt u er ook voor kiezen om ons professioneel bestrijdingsbedrijf in te schakelen. Onze gediplomeerde bestrijdingstechnicus zal bij u langs komen om de probleemgebieden in te spuiten met bestrijdingsmiddelen met een langere werking (tot wel 12 weken) om het vlooienprobleem professioneel aan te pakken.